Новартис България е сред най-добрите работодатели за 2024 г. Отличието на Top Employers Institute е за България и Европа. Сертифицирането като Топ работодател показва отдадеността на организацията към създаването и прилагането на отлични HR политики и практики за служителите си. 

Ян. 29, 2024

Програмата Top Employers Institute сертифицира организациите въз основа на резултатите от тяхното проучване на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Това проучване обхваща шест HR области, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за хората, работна среда, придобиване на таланти, учене, разнообразие, справедливост и приобщаване, благополучие и др.   

Главният изпълнителен директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк казва: "Изключителните времена изваждат най-доброто от хората и организациите. И ние станахме свидетели на това в нашата програма за сертифициране на най-добрите работодатели тази година: изключително представяне от сертифицираните топ работодатели 2024. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора. По този начин те колективно обогатяват света на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели 2024. " 

 Програмата е сертифицирала и признала над 2 300 топ работодатели в 121 страни /на пет континента/. 

 За Top Employers Institute:

 Институтът Top Employers е глобален авторитет в признаването на високи постижения в областта на People Practices и сертифицира компании, отличавайки ги въз основа на резултатите от своето проучване за най-добрите практики в областта на човешките ресурси, като ги признава за предпочитан работодател. Проучването обхваща шест области на човешките ресурси, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за хората, работна среда, придобиване на таланти, обучение, многообразие, равенство и включване, благосъстояние и др. Създаден преди повече от 30 години, Top Employers Institute е сертифицирал 2053 организации в 121 държави/региони. Сертифицираните Top Employers оказват положително влияние върху живота на над 9,5 милиона служители в световен мащаб.

Новартис България е топ работодател за 2024